2013. október 12., szombat

Karamellás kókuszos keksz



Tészta hozzávalók:
-          6 dkg cukor
-          15 dkg finomliszt
-          5 dkg étkezési keményítő
-          1 csipet só
-          12 és ½ dkg vaj vagy margarin
-          2 tojássárgája

A tésztát összegyúrjuk majd 30 percre hűtőbe tesszük. Ezután vékonyra kinyújtjuk, és 5 cm-es pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. Majd a korongokat egy kivajazott tepsibe téve 8-10 perc alatt megsütjük. Én mindig dupla adagot gyúrok le mert ez nagyon kevés és az 1 tubusból származó krém még erre se fogy el mind.

Karamellkrém:
-          1 tubus sűrített tej

Előmelegítjük a sütőt a lehető legmagasabb fokozatra. Egy kis méretű sekélyebb jénai tálba nyomjuk az összes sűrített tejet. Ezután a jénait egy akkora nagy tepsibe, hogy a jénai bőven elférjen benne. Ha a sütő már forró, vizet forralunk és a tepsibe lévő jénai köré öntjük a vizet úgy, hogy annak feléig érjen. Gyorsan letakarjuk a tepsiket alufóliával, majd óvatosan betoljuk az egészet a sütőbe. Kb. 2 óra alatt- 30 percenként átkeverve, és ha kell a jénai alatt a vizet pótolva, a sűrített tejből nagyon sűrű, aranybarna színű karamellkrém lesz. Ekkor kivesszük és hagyjuk kihűlni.

Ha a kekszek is kihűltek összeragasztjuk őket a krémmel, majd az oldalukra is kenünk és az oldalukat ezután kókuszba forgatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése