2013. november 26., kedd

Csokis diós kifli



Hozzávalók:
-          85 g őrölt dió
-          250 g liszt
-          130g hideg vaj vagy margarin
-          1 tojássárgája
-          2 evőkanál keserű kakaópor
-          1 csomag vaníliás cukor
-          4 evőkanál kristálycukor
-          50 g tej- vagy étcsoki
-          2-3 evőkanál tej


Egy nagy tálban összekeverjük a lisztet, a diót, kakaót, cukrot, a vaníliás cukrot. Adjuk hozzá az apró kockákra vágott vajat, tojássárgáját (én adtam még hozzá 1 tk mandula aromát de enélkül is finom) és gyorsan összegyúrjuk a tésztát, majd betesszük 60 percre a hűtőbe. Tépjünk le kis darabokat a tésztából és formáljuk őket kis kifli alakokra, majd tegyük őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Süssük előmelegített sütőben 15-18 percig. Gőz felett olvasszuk fel a tej- vagy étcsokoládét egy kevéske tejjel, majd hagyjuk kicsit kihűlni. Amikor még folyós állagú, díszítsük meg a kiflik tetejét egy kanál segítségével.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése