2013. november 28., csütörtök

Magyaros gombóc leves



Hozzávalók a leveshez:
-          4-5 db sárgarépa
-          1 vöröshagyma
-          2-3 gerezd fokhagyma
-          pirospaprika
-          só, bors
-          petrezselyemzöld
-          kömény

Krumpli gombóchoz:
-          35-40 dkg burgonya (héj nélküli súly)
-          kb. 4-5 ek liszt
-          1 tojás
-         


A gombóchoz a burgonyát kockákra vágjuk, sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, úgy, hogy a levét félretesszük. Összetörjük és miután kihűlt, a liszttel, a tojással, sóval összegyúrjuk. A répát meghámozzuk, karikákra vágjuk. A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk és kevés olajban megpároljuk, majd hozzáadjuk a répát, megszórjuk pirospaprikával és felöntjük a burgonya főzőlevével. Ha kevés öntsünk még hozzá vizet és sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük egy kis köménnyel, majd puhára főzzük a répát. Ha megpuhult, a burgonyás masszából vizes kézzel meggy nagyságú gombócokat formázunk, és a levesbe rakjuk. Amikor feljöttek a leves tetejére a gombócok még 5 percig főzzük és kész. Tálaláskor friss apróra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése