2013. november 30., szombat

Vaníliakrémes metélttel töltött sült alma


Hozzávalók:
-          5 dl tej
-          5 ek porcukor
-          1 kis kanál vanília aroma
-          1 cs vaníliás pudingpor
-          20 dkg szélesmetélt
-          8 nagyobb méretű alma


4dl tejet felforralunk a cukorral, majd hozzáadjuk a vanília aromát és az 1 dl hideg tejjel elkevert vaníliás pudingporral besűrítjük. Ezután lehúzzuk a tűzről, majd a főtt szélesmetéltet tálba szórjuk, ráöntjük a forró vanília krémet és lazán összekeverjük. A megmosott héjas almák tetejét levágjuk, majd egy teáskanál segítségével kivesszük a magházukat és megtöltjük a tésztával. Sütőpapírral bélelt tepsibe állítva 30-40 perc alatt pirosra sütjük. Ha elkészült forrón tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése