2013. november 16., szombat

Csokis márványos süti



Hozzávalók a sütihez:
-          100 g vaj vagy margarin
-          200 g étcsoki
-          125 g cukor
-          3 db tojás
-          75 g liszt
-          1 ek. cukrozatlan kakaópor

A krémsajtos réteghez:
-          200 g krémsajt ( mascarpone )
-          2 tojássárgája
-          75 g porcukor


A vajat és a csokoládé felét (100 g vaj+ 100 g csoki) egy lábosban megolvasztjuk majd elzárjuk a tüzet. A maradék csokit apróra vágjuk. Hozzáadjuk vajas keverékhez a cukrot és a tojásokat egyenként, közben robotgéppel dolgozunk. Beleszitáljuk a lisztet, a kakaót és hozzáadjuk az aprított csokit majd összekeverjük. Ne keverjük túl sokáig, ahogy hűl kezd összeállni a massza. Kivajazott, vagy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. Elkészítjük gyorsan a krémsajtos réteget is. A krémsajtot a tojássárgákkal és a porcukorral elkeverjük, majd rákanalazzuk a süteményre. Egy villával örvényeket mintázunk bele. Előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük. Még melegen kiborítjuk a tepsiből és lehúzzuk róla a sütőpapírt. Szeletelés előtt hagyjuk kihűlni. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése