2013. november 21., csütörtök

Túrógombóc diós morzsával csoki öntettel



Hozzávalók:
-          50 dkg tehéntúró
-          12 dkg búzadara
-          10 dkg mazsola
-          3 tojás
-          pici só
-          1 ek olaj

A morzsához:
-          8 kanál darált dió
-          2 kanál zsemlemorzsa
-          4 kanál kristálycukor
-          2 kanál olaj

A csoki öntethez:
-          12,5 dkg vaj
-          18 dkg porcukor
-          5 dkg kakaópor
-          5 kanál tej


A túrót villával összetörjük, beletesszük a búzadarát, a sót, a tojássárgákat, az olajat és az előre beáztatott mazsolát. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és a túróhoz keverjük, majd hűvös helyen pihentetjük. A diós morzsát elkészítjük. Lassú tűzön a fent leírt hozzávalókat (először az olajat hevítjük fel és úgy tesszük bele a többi alapanyagot) addig pirítjuk, amíg grillázs illata nem lesz, kissé darabosabb lesz a cukor miatt. Vizet forralunk. Laza mozdulatokkal egyforma gombócokat készítünk a túrós masszából, majd körülbelül 4-5 perc alatt megfőzzük (ne zubogjon a víz a lábasban, mert szétesnek a gombócok). Amikor kész, a diós morzsába szedjük, rázogatva megforgatjuk benne. Elkészítjük a csoki öntetet: a hozzávalókat a vajjal kezdve lassan összeolvasztjuk, amint egyneművé vált, levesszük a tűzről, és a túrógombócot szépen meglocsoljuk vele. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése