2013. november 3., vasárnap

Gesztenyés muffin



Hozzávalók:
-          25 dkg gesztenyepüré
-          5 dkg cukor
-          1 csipet só
-          5 dkg liszt
-          10 dkg étcsoki
-          1 kk. sütőpor
-          3 tojás
-          10 dkg puha vaj
-          2 ek. rum


Az étcsokit kockákra törve gőz fölött olvasszuk meg. A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük robotgéppel és hozzákeverjük a rumot, az apróbb db-ra tördelt gesztenye masszát, a vajat és a megolvasztott kihűlt csokit. Majd végül hozzáadjuk a sütőporos lisztet is és óvatosan fakanállal belekeverjük a felvert habot is. A muffin tepsit kibéleljük muffin papírral és arányosan elosztva szétosztjuk benne a tésztát, majd 25 perc alatt előmelegített sütőben megsütjük. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése