2013. október 31., csütörtök

Sajttal töltött csirke fasírt



Hozzávalók:
-          1 kg darált csirkemell
-          2 zsemle
-          só, bors
-          őrölt kömény
-          kb 1 tk morzsolt kakukkfű
-          kb 1 tk morzsolt bazsalikom
-          2 gerezd fokhagyma
-          fél fej vöröshagyma
-          zsemlemorzsa
-          2 tojás
-          15 dkg trappista sajt

A zsemlét vízbe áztatjuk és kinyomkodjuk. Összekeverjük a darált csirkehússal, a reszelt fokhagymával, a fűszerekkel és az előre kevés olajba megpárolt apróra vágott vöröshagymával. Beleütjük a tojásokat és alaposan összegyúrjuk. Ha lágy a tészta adhatunk hozzá egy kis szemlemorzsát is. Majd golyókat formázunk vizes kézzel és mindegyik közepébe egy kis kocka sajtot nyomunk, majd a gombócokat zsemlemorzsába forgatjuk. Bő, forró olajban kisütjük és papíron lecsepegtetjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése