2013. december 20., péntek

Harcsapaprikás fokhagymás petrezselymes tésztával




Hozzávalók:
-          5-10 dkg szalonna
-          1 fej vöröshagyma
-          8-9 db harcsa szelet
-          1 teáskanál fűszerpaprika
-          2 db paradicsom
-          2 db színes tvpaprika
-          1 ek liszt
-          3 dl tejföl
-          erős paprika ízlés szerint
-         
-          2 ek olaj

Körethez:
-          50 dkg tészta ( amilyet szeretünk, én kagyló tésztából csináltam)
-          2 ek olaj
-          1 nagy csokor petrezselyemzöld
-          5-6 gerezd fokhagyma
-         

Elkészítés:

Kevés olajon a megmosott, megszárított, besózott, borsozott halak mindkét oldalát megsütjük. Majd ugyanebbe az edénybe a szalonnát apróra vágjuk és zsírjára pirítjuk, majd megfuttatjuk rajta a tisztított és finomra vágott hagymát, megszórjuk a fűszerpaprikával, elkeverjük és 3 dl vizet öntünk rá. Amikor forr, takarékra vesszük, beletesszük a szeletelt, megmosott paradicsomot és a tv paprikát és erős paprikát, sózzuk és 15-20 percet főzzük. Elkeverünk 2 dl tejfölt a liszttel és kevés vízzel, majd a mártást behabarjuk vele. Kíméletesen összeforraljuk, majd belehelyezzük az előzőleg megsütött halakat. 4-5 percig pároljuk, ha kell, ízesítjük és tálaljuk. Tálalásnál a tetejét meglocsoljuk a maradék tejföllel. Köretnek fokhagymás tésztát adhatunk. A tésztát sós vízben kifőzzük és leszűrjük, kicsit leöblítjük. Kevés olajat felhevítünk és rádobjuk a tisztított, zúzott fokhagymát, petrezselymet. Gyorsan elkeverjük, majd összeforgatjuk a tésztával. Ha kell, megsózzuk és tálaljuk a harcsa mellé. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése