2013. december 19., csütörtök

Pizzás kifli



Hozzávalók a tésztához:
-          50 dkg liszt
-          2,5 dkg élesztő
-          1 ek cukor
-          3 dl langyos tej
-          2 tk só
-          1 tojás
-          1 tojássárgája
-          1 ek olaj

A töltelékhez:
-          2 kis doboz sűrített paradicsom
-          fél fej vöröshagyma
-          olaj
-          2-3 gerezd fokhagyma
-          morzsolt bazsalikom, oregánó
-          só, bors

A lekenéshez:
-          1 tojás


A lisztet egy dagasztó tálba tesszük. A közepébe kis fészket csinálunk , beletesszük a cukrot, rámorzsoljuk az élesztőt és felöntjük egy kevés tejjel. Hagyjuk, hogy meleg helyen 15 perc alatt felfusson az élesztő. Ekkor hozzáadjuk a többi anyagot és jól kidagasztjuk, pici olajjal lekenjük, hogy ne száradjon ki a tészta. 1 órán keresztül meleg helyen a duplájára kelesztjük. A töltelékhez kevés olajban megpároljuk az apróra vágott vörös és fokhagymát, hozzáadjuk a paradicsompürét, a bazsalikomot, oregánót, sót, borsot és összemelegítjük. Hagyjuk kihűlni, majd a megkelt tésztát enyhén lisztezett munkafelületen átgyúrjuk. Két cipót formálunk belőle, kinyújtjuk kör alakúra kb 2-3 mm vastagra és 8 cikkre vágjuk. Megkenjük őket fél teáskanálnyi krémmel, majd feltekerjük, kifli alakúra formázzuk. Tepsibe téve felvert tojással lekenve fél óra alatt pirosra sütjük. Én tettem a töltelékbe kukoricát is, de lehet bele tenni felvágottat, zöldségeket, sajtot, amit szeretünk. Ha marad a szószból, főzzünk ki tésztát és reszelt sajttal tálaljuk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése