2014. február 7., péntek

Borsós-sajtos rizottó






Hozzávalók
-          35 dkg rizs
-          fél dl olíva olaj 
-          1 db vöröshagyma
-          2 db zöldségleves kocka
-          50 dkg fagyasztott vagy  friss zöldborsó
-          10 dkg sajt

Készítsünk alaplevet 8 dl vízből és a Knorr Zöldségleves-kockából. Adjuk hozzá a borsót és főzzük puhára. Szedjük ki a borsót az alapléből és a felét turmixoljuk össze. A másik felét hagyjuk egészben. Tegyük félre az alaplevet és tartsuk forrón. Vágjuk finomra a hagymát. Nagy lábosban, forró olíva olajon dinszteljük üvegesre a finomra vágott hagymát és adjuk hozzá a rizst. Keverjük össze és pár percig pirítsuk együtt. Fokozatosan adjuk a rizshez az alaplevet. Merőkanalanként adagoljuk, majd keverjük bele az egész és a pürésített borsót és tegyük kb 20 percre a sütőbe fedővel lefedve. 20 perc után nézzünk rá és ha nagyon száraz öntsünk hozzá még egy kis vizet és tegyük vissza, szaftosnak kell lennie. Ha kész és megpuhult a rizs szórjuk meg a reszelt sajttal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése