2014. március 30., vasárnap

Sajtos burgonyatorta




Hozzávalók:
-          60 dkg burgonya
-          só, bors
-          5 tojás
-          5 dkg vaj/margarin + a formához
-          250 g feta vagy hozzá hasonló lágy sajt
-          2 dl tejföl
-          1 fej vöröshagyma
-          kevés liszt a formához


A sütőt melegítsük elő. Egy kapcsos tortaformát vajazzunk ki és szórjunk meg kevés liszttel. A burgonyát tisztítsuk meg, nagy lyukú reszelőn reszeljük le. Sózzuk, majd hagyjuk állni néhány percet. Amikor levet eresztett, nyomkodjuk ki belőle a vizet, majd keverjünk hozzá egy felvert tojást, a puha vajat, sózzuk, borsozzuk. Alaposan keverjük össze, majd nyomkodjuk a tortaforma aljára és oldalára a burgonyát . Érdemes a tortaformát kívülről alufóliával bevonni mert a vaj kifolyhat sülés közben. Forró sütőben 20 percig süssük. A feta sajtot keverjük csomómentesre a felvert 4 tojással, a tejföllel és az apróra vágott vöröshagymával. Enyhén sózzuk, borsozzuk, és öntsük az elősütött burgonyás alapba, majd süssük további 30-35 percig. Hagyjuk a formában kihűlni, majd egy késsel vágjuk körbe és óvatosan vegyük le a tortaforma oldalát. Valamilyen salátával (fejes, jég, rukkola) ajánlom fogyasztani vagy egy kis pirított kenyérrel. De húsok, halak mellé is kitűnő köretnek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése