2014. március 29., szombat

Medvehagyma krémleves



Hozzávalók:
-          35 dkg burgonya
-          2 l zöldség alaplé
-          5 dkg medvehagyma
-          só, bors
-          citromlé
-          2-3 gerezd fokhagyma



Két-három szem megpucolt, kockákra vágott burgonyát megfőzünk zöldség alaplében, amikor már majdnem kész, hozzáadjuk a medvehagyma nagy részét durvára vágva és belereszeljük a fokhagymát is. Lepürésítjük botmixerrel vagy turmixgépbe öntjük. Ha akarunk tehetünk hozzá pici tejszínt vagy tejfölt, de én enélkül csináltam. Pár percre visszatesszük a tűzre, majd sóval és borssal és egy fél citrom levével ízesítjük. A levest  finomra vágott medvehagyma levéllel tálaljuk, de mehet bele pár csepp tejszín vagy tejföl is, vagy pl, mozzarella golyók összeaprítva. És persze ki milyen sűrűn szereti , annyi krumplit tegyen bele, meg alaplevet. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése