2014. március 28., péntek

Medvehagymás falatok



Hozzávalók:
-          30 dkg liszt
-          1 csokor medvehagyma
-          2 tk só
-          25 dkg margarin
-          1 dl tejszín

Tetejére:
-          1 tojás + sajt/lenmag/szezámmag/kömény


A lisztet a margarinnal összemorzsoljuk. A medvehagymát a tejszínnel összeturmixoljuk, majd a többi hozzávalóval együtt  addig gyúrjuk, amíg össze nem áll a tészta. (Ha nagyon ragadna, tudjátok, egy kis liszttel segíthetünk rajt.) Majd tegyük be kis időre a hűtőbe pihenni. (Fél óra is elég, de akár másnapig, harmadnapig is eláll így, ami plusz előnye a tésztának, hisz ezáltal előre is dolgozhatunk egy vendégségre.) De akár egyből meg is csinálhatjuk. A sütőt előmelegítjük. A tésztát lisztezett munkafelületen kb. 3-5 mm vastagságúra nyújtjuk. Tetejét lekenjük felvert tojással, megszórjuk kedvünk szerint reszelt sajttal/lenmaggal/köménymaggal/szezámmaggal, vagy üresen is hagyhatjuk. Felkockázzuk v. felcsíkozzuk derelyevágóval (ettől szép cakkos lesz a széle), de akár kerekre is szaggathatjuk. Száraz tepsire helyezzük, és 30-40 perc alatt szép aranyszínűre sütjük. Melegen, hidegen, másnap, tökéletes vendégváró falat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése