2014. április 25., péntek

Kuszkusz torta



Hozzávalók:
-          50 dkg kuszkusz
-          5 dl forró víz
-          2,5 dl főzőtejszín
-          3 tojás
-          csipet só
-          5-6 ek méz
A gyümölcs töltelékhez:
-          30 dkg vegyes bogyós gyümölcs
-          2-3 ek méz
-          1 mk őrölt fahéj
-          1 citrom reszelt héja


A kuszkuszt egy lábasba öntjük és felöntjük az 5dl forró vízzel, lefedjük kb 10 percre, amíg megszívja magát. Addig a tojásokat elkeverjük a tejszínnel és a mézzel. Majd a még meleg kuszkuszhoz öntjük és összekeverjük. A megmosott gyümölcsöket a mézzel, fahéjjal, citromhéjjal ízesítjük és összeforgatjuk. Én fagyasztottból csináltam, miután felengedett a gyümölcs kevertem hozzá 1 ek étkezési keményítőt a leve miatt. A kuszkusz felét egy kivajazott tortaformába tesszük, eligazgatjuk. Erre ráhalmozzuk a gyümölcsöt, majd befedjük a kuszkusz másik felével. Elsimítjuk és 30-40 perc alatt készre sütjük. Tetejét ha akarjuk még megkenhetjük 2 ek mézzel, és tálaláskor díszíthetjük gyümölcsökkel. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése