2014. április 26., szombat

Egészséges müzli házilag



Hozzávalók:

-          kukoricapehely
-          puffasztott amarant

Ez egy nagyon könnyen elkészíthető müzli, amit kedvünkre variálhatunk otthon. A két hozzávalót egyforma mennyiségbe összeöntjük egy üvegbe. Ez az alap. Amikor fogyasztjuk, tehetünk bele bármit amit szeretünk: pl. : aszalt gyümölcsöket, mazsolát, kókuszchipset, darabolt étcsokit, olajos magvakat apróra vágva, bármit. Egy kis érdekesség az amarantról, hogy kedvet csináljak a fogyasztásához:
Az puffasztott amaránt kitűnő vas, kalcium, magnézium és cink valamint egyéb mikroelem forrás. Nemcsak a gabonákat, de valamennyi fontos növényi táplálékunkat figyelembe véve az amaránt vastartalma kiemelkedő mind mennyiségét, mind biológiai hasznosulását tekintve. Kalcium tartalma nemcsak meghaladja a tejét, hanem biológiai hasznosulását tekintve a legjobb kalcium forrást jelentő élelmiszerré teszi az amarántot.

Mire jó?
Az amaránt magnézium tartalma nagyságrenddel nagyobb a gabonaféléknél, amely jótékony hatással van az elme frissességének megőrzésére és a szívizom működésére. Gluténmentes, ezért tökéletesen illeszkedik a lisztérzékenyek mindennapi étrendjébe.

Felhasználása:
reggelire, müzlihez, joghurthoz, tejbe, kefirbe, süteményekbe, kenyérbe, salátára

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése