2014. április 27., vasárnap

Májas zöldséges torta



Hozzávalók:
-          25 dkg liszt
-          12 dkg vaj vagy margarin
-          2 tojás
-          0,5 dl hideg víz
-          1 csapott tk só
-          1 tojás a tészta megkenéséhez

A töltelékhez:
-          50 dkg csirkemáj
-          30- 40 dkg fagyasztott zsenge zöldborsó
-          1 nagy fej vöröshagyma
-          3 gerezd fokhagyma
-          2 nagyobb sárgarépa
-          1 tojás
-          só, bors, majoranna
-          1 nagy csokor petrezselyemzöld


A tészta hozzávalóit egy tálba öntjük és egynemű tésztává gyúrjuk. Gömböt formázunk belőle és folpackba tekerve 30 percre hűtőbe tesszük. Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajba megpároljuk, majd hozzáadjuk a kisebb darabokra vágott májat és elősütjük, közben hozzáadjuk az apró kockákra vágott répát és a borsót, majd megfűszerezzük. Mikor kész hozzáadjuk a petrezselyemzöldet is és ha enyhén kihűlt, elkeverünk benne egy tojást. A tészta felét kinyújtjuk, akkorára, amekkora tortaformánk van, a lényeg, hogy pereme is legyen. Én gyümölcstorta formába tettem, amit előtte kivajaztam, kiliszteztem. Belerakjuk a ragut, elegyengetjük. Majd kinyújtjuk a maradék tésztát is és a ragu tetejére helyezzük. A tészta széleket összenyomkodjuk, a felesleget levágjuk. A torta közepét kicsit megböködjük pl hústűvel vagy fogpiszkálóval, hogy a gőz távozni tudjon a sülés közben. Tetejét lekenjük felvert tojással, majd előmelegített sütőben pirosra sütjük. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése