2014. április 30., szerda

Napocska süti



Hozzávalók:
-          1 csomag leveles tészta
-          2 narancs
-          fahéj
-          1 tojás a sütemény lekenéséhez

A krémhez:
-          darált dió
-          barack lekvár


Összekeverünk darált diót lekvárral. Én nem mértem ki csak ízlés szerint kikevertem.  A narancsot alaposan átmossuk és szárazra töröljük. Meghámozzuk és karikára szeljük. A leveles tésztát vékonyra kinyújtjuk, enyhén lisztezett gyúrótáblán. Kivágunk kb. kompótos tál nagyságú köröket. 2 kört fogunk egyberagasztani és a tetejéhez megcsináljuk a napocska sugarait. Az alsó körökre pedig kerül a krém azt egészbe hagyjuk. Egy hegyes végű késsel  8 felé elosztjuk a felülre szánt köröket 4 vágással csillag alakba, de úgy, hogy a külsejéig nem vágjuk be kb fél centi helyet hagyjunk.  A kör közepétől kifelé hajtjuk a kapott háromszögeket és így készen is vannak a sugarak. Az alsó körökre rákenjük a krémet, ráhelyezünk  egy  narancskarikát, amit megszórunk kevéske fahéjas cukorral. Majd felvert tojással lekenjük az alsó kör szélét és ráhelyezzük a felsőt, így majd jól odatapad. Lekenjük a tetejét is és előmelegített sütőbe tesszük és készre sütjük. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése