2014. május 1., csütörtök

Mogyoróvajas toast



Pirítsunk meg kenyeret és kenjük meg mogyorókrémmel, majd karikázzunk rá banánt és már fogyaszthatjuk is. A mogyoróvajat úgy készítjük, hogy belerakunk sótlan megpucolt földimogyorót az aprító, darálógépbe és addig keverjük, míg krém nem lesz belőle ez nincs meg egy perc se és már kész is. Ha kicsit felakarjuk turbózni pirítsunk meg 2 szelet kenyeret, mindkettőt kenjük meg a mogyorókrémmel, karikázzunk bele banánt és forrósítsunk fel egy serpenyőt és pár másodpercig pirítsuk még a szendvicset, amíg a mogyoróvaj meg nem olvad. Mézet csurgassunk rá tálalásnál. Nagyon laktató finom reggeli! A mogyoróban található olajok jótékonyan hatnak az agyműködésre és még nagyon sok jótékony hatása van ahogy a banánnak is, nézzünk is párat: 

1. Mivel igen kalóriadús, a nap bármely szakában fogyasztva energiával tölt el minket.
2. A banán a legmegfelelőbb gyümölcs, ha egyszerű, de tápláló élelemre van szükség bizonyos helyzetekben, például extrém súlyvesztés vagy magas láz esetén.
3. A banán káliumban és magnéziumban gazdag, ami jótékony hatással van a vérnyomásunkra és a szívünkre.
4. Káliumtartalma a csontjainkat is védi.
5. A banán segít ellensúlyozni a vizeletürítéssel járó kálcium veszteséget, ami akkor fordul elő, ha a vizelet kálium-ion szintje megnő.
6. Megvéd a gyomorfekélytől.
7. Megvéd a gyomorsavtól.
8. Hasmenés következtében a szervezet könnyen dehidratálódik. A banán segít visszaállítani az így elvesztett káliumot.
9. A banán gazdag a pektin nevű, vízben oldódó rostban is, ezáltal jótékony hatással van az emésztésünkre és könnyít a székrekedésen.
10. A jótékony baktériumokat szaporítja, a káros baktériumoktól pedig megvéd.
11. Javítja a tápanyag felszívódást.
12. Védelmet nyújt a krónikus fertőzésekkel szemben.
13. A banánnak nyugtató hatása is van. Javítja a kedélyünket.
14. Végül a banán a legideálisabb harapnivaló egy fárasztó nap után. Cukortartalma hamar normalizálja a vércukorszintünket és energiával tölt el. 
A banánt fogyaszthatjuk magában, salátaként, egészséges italként vagy főzelék összetevőjeként, minden korosztály számára ideális táplálék.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése