2014. április 21., hétfő

Nyuszi pogácsa



Hozzávalók:
-          300 g finomliszt
-          250 g puha vaj
-          6 ek víz
-          1 ek ecet
-          1 tk só
-          8 dkg reszelt sajt (Trappista vagy Edami)
Tetejére:
-          1 tojás
-          nagy szemű só vagy szezámmag
-          tökmag
-          lenmag

A hozzávalókat jól összegyúrjuk, alufóliába csomagoljuk, éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap kivesszük, hagyjuk kicsit kiengedni. Vékonyra nyújtjuk. Feles pohárral kiszaggatjuk a nyuszik fejét.  A füleit és a pofijukat  kézben formázzuk. Villával felvert tojással "összeragasztjuk" a darabkákat és lekenjük a tetejüket is, majd fogainak 2 db nagy szemű sót, vagy szezámmagot, szemének félbevágott tökmagokat, orrának egy szem lenmagot teszünk. Előmelegített sütőben pirosra sütjük őket. Aranyos ajándék a locsolóknak J

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése