Hozzávalók:
-
300 g
finomliszt
-
250 g
puha vaj
-
6 ek víz
-
1 ek ecet
-
1 tk só
-
8 dkg
reszelt sajt (Trappista vagy Edami)
Tetejére:
-
1 tojás
-
nagy szemű
só vagy szezámmag
-
tökmag
-
lenmag
A hozzávalókat
jól összegyúrjuk, alufóliába csomagoljuk, éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap kivesszük, hagyjuk kicsit
kiengedni. Vékonyra nyújtjuk. Feles pohárral kiszaggatjuk a nyuszik fejét. A füleit és a pofijukat kézben formázzuk. Villával felvert tojással
"összeragasztjuk" a darabkákat és lekenjük a tetejüket is, majd
fogainak 2 db nagy szemű sót, vagy szezámmagot, szemének félbevágott
tökmagokat, orrának egy szem lenmagot teszünk. Előmelegített sütőben pirosra
sütjük őket. Aranyos ajándék a locsolóknak J
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése