2014. április 21., hétfő

Sonka leves



Hozzávalók:
-          35 dkg füstölt sonka
-          2-3 sárgarépa
-          2 vöröshagyma
-          2-3 gerezd fokhagyma
-          1 kisebb zeller
-          2 karalábé
-          3-4 db nagyobb burgonya
-          1 dl tejföl
-          1 evőkanál natúr reszelt torma
-          1 evőkanál liszt
-          2 babérlevél
-          2 evőkanál olaj
-          só 


A sonkát kockára vágva az egyik megtisztított hagymával és a babérlevéllel feltesszük főni. Ez alatt megtisztítjuk a zöldségeket és feldaraboljuk. Olajon a répát,  a zellert és karalábét megfuttatjuk. Felöntjük a sonka leszűrt levével és felöntjük még vízzel, belerakjuk a másik fej megtisztított hagymát, majd puhára főzzük. Ha már majdnem minden zöldség megpuhult, jöhet bele a krumpli is, majd készre főzzük. A végén a sonkát is a levesbe tesszük. A lisztet elkavarjuk a tejföllel, a reszelt tormával, a reszelt fokhagymával és 1-2 merőkanál levessel elvegyítjük, majd beleöntve a levesbe néhányat hagyjuk lobbanni. Sóval ízesítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése