2014. április 20., vasárnap

Tojás kosárkák




Hozzávalók:
-          8 tojás
-          1 piros színű paprika
-          2-3 db retek
-          snidling 
-          1 kisebb csokor petrezselyemzöld
-         
-          őrölt bors
-          néhány evőkanál majonéz
-          tejföl
-          a tálaláshoz petrezselyemzöld szárak


Keményre főzzük a tojásokat nagyjából 10-12 perc alatt, majd hideg vizet engedünk rájuk és megtisztítjuk őket. Apró kockára vágjuk a paprikát, a retket, a hagymát, felaprítjuk a snidlinget és a petrezselyemzöldet, ez utóbbiból félreteszünk 2 evőkanálnyit.  Levágjuk a tojások felső részét, óvatosan kiszedjük a sárgáját is, majd ezeket is felkockázzuk, elmorzsoljuk, és elvegyítjük a zöldségekkel. Az egészet sózzuk, borsozzuk és kevés majonézzel krémesre keverjük. A tojáskosárkák peremét bevizezzük, majd belenyomjuk az aprított petrezselyemzöldbe. Megtöltjük a tojáskrémmel őket, és egy-egy hajlított petrezselyemszárból fület készítünk rájuk. Én snidlingből csináltam, abból annyira nem szép szerintem. Tálalásig hűtőben tartjuk, fóliával fedve. A megmaradt krémet megehetjük a húsvéti menühöz vagy fokhagymás pirítósra kenve finom reggeli és vacsora. Zöldségekkel tálalva szép hidegtálat készíthetünk. Kerti partihoz is nagyon mutatós étel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése