2014. április 6., vasárnap

Spagetti sonkás kukoricás sajtmártással



Hozzávalók:
-          15 dkg sonka
-          10-12 dkg sajt
-          1 konzerv kukorica
-          2 teáskanálnyi aprított petrezselyemzöld
-          2 duci gerezd fokhagyma
-          4 dkg vaj
-          2 csapott evőkanál liszt
-          3-4 dl tej
-          frissen reszelt szerecsendió
-          só, bors
-          szárított bazsalikom


A sonkát vékony csíkokra vágjuk. A sajtot nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük. A vajat felhevítjük, hozzáadjuk a lisztet és világosra pirítjuk, (besamel mártást készítünk) majd felöntjük annyi tejjel, hogy kellemesen sűrű mártást kapjunk, de ne felejtsük el, hogy a sajt is sűríteni fog rajta és teljesen csomómentesre keverve összeforraljuk. Még krémesebbé tehetjük, ha a tej egy részét egy kis tejszínnel helyettesítjük. Ízesítjük sóval, frissen őrölt borssal, frissen reszelt szerecsendióval, és belereszeljük a fokhagymát is. Hozzáadjuk a reszelt sajtot és jól elkeverjük, hogy elolvadjon benne, majd beletesszük a sonkát és a kukoricát is. Pár perc alatt készre főzzük, majd a végén hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet és a bazsalikomot. A spagetti tésztát kifőzzük és a mártással tálaljuk. Spagetti helyett nokedlit is lehet használni, bele lehet forgatni a mártásba és összeforralni és tálalhatjuk is. Én feta sajttal csináltam és úgy is nagyon finom, de akármilyen sajtot használhatunk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése