2014. május 31., szombat

Csokis muffin eperrel, banánnal, cseresznyével



Hozzávalók 12 db-hoz:
-          1 tojás
-          80 g cukor
-          1 kis pohár natúr joghurt
-          0,6 dl étolaj
-          130 g liszt
-          fél tk szódabikarbóna
-          1 tk sütőpor
-          40 g cukrozatlan kakaópor
-          100 g eper és magozott cseresznye vagy meggy keveréke
-          1 banán
-          80-100 g étcsoki


Az étcsokit apróra vágjuk, az epret kicsumázzuk és kis kockákra vágjuk a banánnal együtt. Előmelegítjük a sütőt. Egy muffinsütő formát kibélelünk papírkapszlival. A tojást kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a joghurtot és az olajat és elkeverjük. A lisztet összekeverjük a szódabikarbónával, a sütőporral és a kakaóval, majd mehet a tojásos masszához. Összekeverjük, óvatosan beleforgatjuk a gyümölcsöket és a csokit, majd a mélyedésekbe elosztjuk a tésztát és kb 30 perc alatt készre sütjük. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése