2014. május 23., péntek

Joghurtos karalábé saláta



Hozzávalók 2 adaghoz:
-          1 db zsenge, fehér karalábé
-          10 dkg zöldborsó
-          (1 evőkanál almaecet)
-          1 kis doboz natúr joghurt
-          2 teáskanál méz
-          késhegynyi bors
-          csipet só



A borsót feltesszük párolni párolóedényben vagy kevés vízben, majd miután megpuhult, leszűrjük és kihűtjük. Amíg a borsó párolódik, a karalábét meghámozzuk, és vékony csíkokra szeleteljük. A kihűlt borsót, a karalábét és az almaecetet összekeverjük. Ezután készül el a joghurtos öntet: a natúr joghurtba belekeverjük a mézet, a sót és a borsot, majd az egészet a zöldségekre öntjük. Én az almaecetet kihagytam belőle és anélkül is ízletes csemege. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése