2014. május 18., vasárnap

Sajttekercs



Kb. 25 dkg edami sajtot lobogó, forró vízbe teszünk. Amint bele tettük, lekapcsoljuk alatta a lángot és 10 percig állni hagyjuk a vízben. Két “lapáttal” alányúlva ki lehet az olvadt sajtot emelni a vízből. Nem szükséges lecsepegtetni, nem baj, ha vizes marad. A meleg sajtot kézzel vagy sodrófával deszkán kinyújtjuk. Vizes felülete miatt nem fog leragadni, feltekerésnél szépen elválik a deszkától.

Hozzávalók a töltelékhez:
-          1 natúr tömlős sajt
-          1-2 darab főtt tojás lereszelve
-          füstölt kolbász apró kockákra vágva
-          snidling vagy vöröshagyma apróra vágva (lehet mindkettőt is) – ízlés szerint
-          reszelt sajt
-          1-2 kanál tejföl
-          5 dkg puha vaj vagy margarin
+ gépsonka

A kinyújtott sajtra rákenjük a tölteléket. Szeletelt gépsonkával beborítjuk. (2 sort rakunk csak fel – távolabb a másodikat, mert tolja maga előtt, ahogy feltekerjük.) Végül jöhet a feltekerés. Két darabba vágjuk a kész rudat, majd alufóliába csomagoljuk. Egy napig hagyjuk a hűtőben állni, hogy az ízek összeérjenek. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése