2014. május 17., szombat

Házi májpástétom


Hozzávalók:
-          25 dkg csirkemáj
-          5-10 dkg vaj
-          1-2 ek olaj
-          fél fej vöröshagyma
-          1-2 gerezd fokhagyma
-          só, bors
-          1 tk majoranna
-          5 dkg mazsola
-          rum vagy konyak


Egy tepsibe teszünk 2 ek olajat és beletesszük a májat, borsozzuk, megszórjuk majorannával és hozzáadunk nagyobb darabokra vágott vöröshagymát és a fokhagyma gerezdeket egészbe, majd összeforgatjuk és pirosra sütjük az egészet. A mazsolát 1-2 ek rumba pár perc alatt felfőzzük. Ezután a turmixba tesszük az egészet, sózzuk, hozzáadjuk a vajat. Vajból annyit, hogy krémes legyen. Pirítóssal és zöldségekkel fogyasztjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése