2014. június 29., vasárnap

Brokkolis fasírttorta




Hozzávalók:
-          2 szikkadt zsemle
-          500 g brokkoli (fagyasztott)
-          só, bors
-          1 ek mustár
-          majoranna
-          300 g burgonya
-          2-3 ek tejföl
-          2 tojás
-          szerecsendió
-          1 nagy fej vöröshagyma
-          4 gerezd fokhagyma
-          1 ek olaj
-          1 csokor petrezselyem
-          500 g darált hús
-          2 ek zsemlemorzsa
-          2-3 paradicsom
-          250 g sajt


A zsemléket beáztatjuk langyos vízbe. A töltelékhez a brokkolit lobogva forró sós vízbe puhára főzzük, majd leszűrjük, és hideg vízzel lehűtjük és pici darabokra vágjuk. Konyharuhára terítve szikkadni hagyjuk. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és sós vízben puhára főzzük, majd összetörjük. Hozzáadjuk a tejfölt, 1 tojást, sót, borsot és frissen reszelt szerecsendiót, végül lazán beleforgatjuk a brokkolit. A hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk és megfonnyasztjuk az olajban, azután a kinyomkodott zsemlékkel és a maradék 1 tojással, finomra vágott petrezselyemzölddel, mustárral, majorannával, sóval borssal és a darált hússal összekeverjük. A tortaformát kivajazzuk, meghintjük zsemlemorzsával. Az aljára simítjuk a hús massza felét, majd a brokkolis keveréket, végül a maradék húsmasszát és előmelegített sütőben pirosra sütjük. Közben a paradicsomokat ( ha akarjuk meghámozzuk) én nem tettem, és szeletekre vágjuk, magjaikat, levüket eltávolítjuk. A sajtot 1 cm vékonyan felszeleteljük. Kivesszük a fasírtot a sütőből kb 1 óra múlva és a sajtot valamint a paradicsomot csillag alakzatban, csinosan a tetejére rendezzük és további 20 percig sütjük. A tortát 10 percig pihentetjük, mikor megsült, majd tortaszerűen szeleteljük. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése