2014. július 4., péntek

Csicseriborsó krém



Hozzávalók:
-          1 konzerv csicseriborsó
-          2-3 ek tejföl
-          1-2 gerezd fokhagyma
-          fél citrom leve
-          só, bors

A csicseriborsót leszűrjük és a többi hozzávalóval összeturmixoljuk és pirított kenyérre kenve zöldségekkel tálaljuk.

A csicseriborsó élelmi rost tartalmának köszönhetően kiválóan alkalmas a székrekedés megelőzésére, illetve kezelésére. Rendszeres fogyasztása esetén elérhetjük, hogy vér koleszterinszintünk csökkenjen, így csökkenhet a szív-, és érrendszeri megbetegedések kialakulása is.
Kutatások igazolják, hogy pektintartalma miatt csökkenti az étkezések utáni gyors vércukorszint-emelkedést, ezért a cukorbetegek számára is közkedvelt növény. Fokozott fehérjetartalmának köszönhetően gyakran fogyasztják sportolók, idősek is.
Alacsony zsír- és magas rosttartalma kedvezően hat a fogyókúrázókra.
A növény tartalmaz karotint, valamint E-vitamint is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése