2014. június 13., péntek

Habos süti



Hozzávalók:
-          15 dkg Rama margarin
-          30 dkg liszt
-          1-2 ek tejföl
-          12 dkg porcukor
-          4 tojás
-          1 kk sütőpor
-          10 dkg ribizli
-          3-4 ek lekvár
-          12 dkg kristálycukor


A 4 tojássárgáját habosra keverjük a margarinnal és a porcukorral, majd hozzákeverjük a sütőporos lisztet, és a tejfölt. Egy kivajazott, kilisztezett tepsibe simítjuk és kb fél óra alatt készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Majd megkenjük lekvárral, (én ribizli lekvárral csináltam) rászórjuk a ribizlit és rákenjük a kristálycukorral felvert tojásfehérjét, majd egy fakanállal kitámasztjuk a sütőajtót és így sütjük (szárítjuk), míg a hab picit megbarnul, majd kivesszük, kihűtjük és fogyaszthatjuk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése