2014. június 8., vasárnap

Joghurtos epres palacsinta



Hozzávalók a palacsinta tésztához:
-          1 tojás
-          2 dl tej
-          15 dkg liszt
-          1,5 dl szóda

A hozzávalókat simára keverjük és vastagabb palacsintákat sütünk belőle kb 4-5 db lesz.

Hozzávalók a töltelékhez:
-          kb 3 dl natúr joghurt
-          20-30 dkg eper
-          2-3 ek méz

A joghurtot a mézzel összekeverjük, az epret pedig kicsi kockákra vágjuk. Majd rétegezzük, leteszünk egy palacsintát, megkenjük vastagon a joghurttal, nem baj, ha kifolyik és úszik benne, majd megszórjuk eperrel és megint palacsinta, joghurt, eper, míg elfogynak a hozzávalók, a tetején palacsinta legyen. Ezután felszeljük mint a tortát és csoki öntettel meglocsoljuk.

Hozzávalók az öntethez:
-          2 ek cukor
-          1 ek cukrozatlan kakaópor
-          1 dl víz
-          30 g vaj
-          50 g étcsoki


A hozzávalókat egy lábosban összemelegítjük, olvasztjuk, folyamatos kevergetés mellett és rácsurgatjuk a palacsintára.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése