2014. július 27., vasárnap

Túrós gnocchi rántott gombával



Hozzávalók a gnocchihoz:
-          500 g túró
-          250 g liszt
-          2 db tojás
-          2 ek olaj
-          1 kisebb csokor petrezselyem
-         

Formázáshoz:
-          1-2 ek olaj

Mártáshoz:
-          4 db paradicsom
-          1 üveg paradicsompüré
-          4-5 gerezd fokhagyma
-         
-           bors
-          morzsolt oregánó
-          morzsolt bazsalikom


A gnocchi hozzávalóit összegyúrjuk. A mártáshoz kevés olívaolajba megpároljuk a kockákra vágott paradicsomokat, amíg összeesnek és levet eresztenek, közbe sózzuk őket. Majd adjuk hozzá a paradicsompürét, a reszelt fokhagymát és a fűszereket. Adunk hozzá egy kevés sót és kicsit megcukrozzuk, hogy ellensúlyozzuk a paradicsom savanykás ízét, de nem kell, hogy édes legyen. Egy nagy lábosba vizet forralunk, adunk hozzá egy pici olajat. A tésztából olajos kézzel kis golyókat formázunk dió nagyságúakat, majd mindegyiket villával lenyomjuk. Majd több adagban főzzük ki. Ha feljön a víz tetejére még kb 5-10 perc. Majd közvetlenül a paradicsommártásba tesszük, lecsepegtetve. Reszelt sajttal megszórjuk tálaláskor. Önmagában is nagyon finom és laktató de én csináltam hozzá rántott gombát is. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése