2014. augusztus 24., vasárnap

Fűszeres sült hús fetával töltött kagylótésztával



Hozzávalók 4 személyre:
-          csirkecomb és csirkemell
-          só, bors
-          morzsolt oregánó
-          rozmaring
-          2 fej vöröshagyma
-          1 fej fokhagyma
-          1 dl fehérbor
-          16 db óriás kagyló tészta
-          feta sajt
-          snidling, petrezselyemzöld
-          morzsolt bazsalikom
-          tejföl
-          főzőtejszín


A húsokat sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg oregánóval és süssük elő egy serpenyőbe, hogy színt kapjon a külsejük. Majd a húsokat tegyük egy kiolajozott tepsibe és szórjuk rá a nagyobb darabokra vágott megpucolt vöröshagymát és a gerezdekre szedett fokhagymát és 2 rozmaring ágat. A serpenyőbe visszamaradt zsiradékba öntsük bele a bort és kicsit melegítsük, ez felszedi a letapadt pörcös anyagokat, majd öntsük le vele a húst, kicsi olajjal is öntözzük még meg a tetejét és süssük pirosra. A kagylókat főzzük ki, de ne főzzük túl, mert akkor szétesik. Feta sajtot ízlés szerint keverjünk ki tejföllel, apróra vágott petrezselyemmel, snidlinggel, reszelt fokhagymával, bazsalikommal. Egy kivajazott hőálló tálba vagy tepsibe tegyük őket és töltsük meg a fetás krémmel, öntsünk alá egy kis tejszínt és tegyük a sütőbe kb 10 percre, majd utána a tetejét is locsolgassuk meg tejszínnel, nehogy kiszáradjon a tészta, de nem kell, hogy ússzon benne. Picit tegyük vissza, majd tálalhatjuk is. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése