2014. augusztus 15., péntek

Polenta pizza



Hozzávalók a polentához:
-          1 liter víz
-         
-          2 csésze kukoricadara
-          (szerecsendió)
-          2 gerezd fokhagyma

A feltéthez:
-          1 üveg paradicsompüré
-          morzsolt oregánó, bazsalikom
-          2 gerezd fokhagyma
-          só, bors
-          1 tk olivaolaj
-          1 fej vöröshagyma
-          25 dkg gomba
-          2 db cukkini
-          2 cs mozzarella
-          10 dkg trappista sajt


A polentához 1 liter vizet felforralunk, hozzáadunk sót, (reszelt szerecsendiót) és fokhagymát, majd hozzáadjuk a kukoricadarát és folyamatos keverés mellett összefőzzük ez pár perc. Majd egy pite formát kivajazunk és a felét bele simítjuk és betesszük a sütőbe míg egy kis színt nem kap. Én a másik felét addig tepsire téve sütöttem meg. A paradicsompürét kikeverjük a sóval, borssal, reszelt fokhagymával, olivaolajjal, bazsalikommal, oregánóval, majd félretesszük, ez lesz a pizzakrém. Közben egy lábosba ujnyi vizet forralunk, adunk hozzá 1-2 ek olajat, majd ebbe beletesszük az apróra vágott hagymát és megpároljuk. Ha így pároljuk a hagymát, nem szívja magába az olajat, így az epénket megkíméljük. Addig pároljuk, míg a felesleges nedvességet el nem fövi. Ekkor hozzáadjuk a felszeletelt cukkinit és gombát és együtt pároljuk tovább. Gomba helyett lehet bele tenni paprikát is vagy amit akarunk. Borsozzuk és teszünk rá egy kis oregánót és ha már kész akkor teszünk rá egy kis sót. Majd a polenta alapot megkenjük a pizzakrémmel és ráhalmozzuk a zöldséges egyveleget, majd a tetejére elosztjuk a felszeletelt mozzarellát és a reszelt trappistát, paradicsom karikákat is lehet rá halmozni és újra betesszük sülni, míg a sajt meg nem pirul.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése