2014. augusztus 14., csütörtök

Csirkés tortijja



Hozzávalók a tortijjához: ( 8 db ):
-          40 dkg liszt
-          fél tk k.cukor
-          1 tk só
-          fél cs. szárított élesztő
-          1 gerezd reszelt fokhagyma
-          2 dl víz
-          1 ek olaj
-          1 ek tejföl

 Hozzávalók a töltelékhez:
-          1 kg csirkemell
-          4 db tv paprika
-          2 paradicsom
-          3 fej lilahagyma
-          1 fej vöröshagyma
-          3-4 gerezd fokhagyma
-          2 ek ketchup
-          chili por
-          só, bors
-          majoranna, morzsolt bazsalikom, oregánó

Az avokádó krémhez:
-          2 db avokádó
-          pici citromlé
-          só, bors
-          tejföl
-          1 gerezd reszelt fokhagyma

Tetejére:
-          tejföl

A lisztet elkeverem a cukorral, sóval, fokhagymával és a szárított élesztővel, hozzáadok 1 ek. tejfölt és 1 ek. olajat majd annyi langyos vízzel gyúrom össze, hogy egy kemény, de rugalmas tésztát kapjunk. Meleg helyen, letakarva a duplájára kelesztjük. Fogunk egy serpenyőt, palacsinta sütőt és mindegyik tészta db-ot vékonyra nyújtjuk és akkorára, hogy beleférjen a serpenyőbe. Majd a serpenyőt felforrósítjuk kikenjük egy kis olajjal és mehet bele a kinyújtott tészta és mindkét felét megsütjük ez pár perc. Mindegyik lepény sütése előtt kikenjük olajjal.
A töltelékhez a hagymákat megpucoljuk és vékony félkarikákra felvágjuk. Ujjnyi vizet forralunk egy lábosba, majd adunk hozzá kb.2 ek olajat és beletesszük a hagymákat és megpároljuk benne, közbe sózzuk. Majd hozzáadjuk a kockára vágott csirkemellet, paprikát, paradicsomot, fűszereket, fokhagymát és készre főzzük. A az avokádókat kettévágjuk, magjukat kiszedjük és egy kanállal kiszedjük a héjából, majd egy turmixgépbe téve a többi hozzávalóval együtt összeturmixoljuk, hogy krémes legyen. Majd veszünk egy tortijját, rámerünk egy keveset a csirkés raguból, teszünk rá az avokádó krémből és félbehajtjuk. Tejföllel meglocsoljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése