2014. szeptember 21., vasárnap

Babapiskótás szelet



Hozzávalók a tésztához:
-          25 dkg liszt
-          5 dkg vaj
-          5 dkg porcukor
-          1 tojássárgája
-          1 kk szalakáli
-          1 nagy ek kakaópor
-          pici tej

A szalakálit egy kis tejben pici cukorral felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk. Két felé vesszük és mindegyiket vékonyra kinyújtjuk, majd megsütjük őket kivajazott sütőlemezen kb 10-15 perc alatt előmelegített sütőben.

Hozzávalók a töltelékhez:
-          20 dkg margarin vagy vaj
-          15-20 dkg porcukor
-          4dl tej
-          1 cs vaníliás pudingpor
-          baracklekvár
-          1 cs babapiskóta
-          tej rummal kikeverve az áztatáshoz
-          puncs ízű tortabevonó máz


A pudingot megfőzzük, majd lefóliázva hagyjuk kihűlni teljesen. A vajat habosra keverjük a cukorral és hozzákeverjük a kihűlt pudingot is. Az egyik lapot kicsit meglocsoljuk a rumos tejjel, majd a krém felét rákenjük. A babapiskótákat megáztatjuk a rumos tejben és egymás mellé tesszük őket a krémre, ahány sor kijön, nekem kb 6 sornyi lett egymás mellett. Majd megkenjük őket egy kis lekvárral és befedjük a krém másik felével és rátesszük a másik lapot és a mázzal megkenjük, hagyjuk egy éjszakát, hogy összeérjenek az ízek és, hogy a babapiskóta megpuhuljon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése