2014. szeptember 27., szombat

Egyszerű és isteni Csokitorta


Hozzávalók a tésztához:
-          10 dkg étcsokoládé
-          20 dkg vaj
-          3 evőkanál keserű kakaópor
-          3 tojás
-          15 dkg kristálycukor
-          1/2 cs sütőpor
-          15 dkg finomliszt


A kókuszos réteghez:
-          1 tojás
-          4 evőkanál kristálycukor
-          4 dkg kókuszreszelék
-          25 dkg mascarpone

-          2 evőkanál finomliszt

A csokoládét a vajjal együtt lábasba tesszük és kevergetve összeolvasztjuk, közben hozzáadjuk a kakaóport is és simára keverjük, majd kihűtjük. Ezt a műveletet vízgőz felett is el lehet végezni. A tojásokat a cukorral krémesre, habosra keverjük. A kakaós-csokis vajat, miután kihűlt, fakanállal óvatosan a tojásos-cukros masszához forgatjuk. A sütőport elkeverjük a liszttel és szintén a fakanalat használva óvatosan beleforgatjuk ( át is lehet szitálni ). A tortaformát ( kisebb tepsibe is meg lehet sütni ) kivajazzuk, kilisztezzük és beleöntjük a csokis masszát. A kókuszos réteghez a hozzávalókat simára keverjük és óvatosan a kakaós tésztára öntjük és elegyengetjük. Előmelegített sütőben kb egy óra alatt készre sütötjük (ha nagyon pirulna a teteje, sütés közben takarjuk le alufóliával). A sütőből kivéve kicsit hűlni hagyjuk. Porcukorral tálaláskor megszórhatjuk, de én 1 gombóc fagyit is el tudok képzelni mellé. Isteni finom és nagyon csokis!!! J

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése