Hozzávalók
a sárga tésztához:
-
16 dkg margarin
-
16 dkg porcukor
-
1 cs vaníliás cukor
-
1 citrom reszelt héja
-
3 tojás
-
12 dkg liszt
-
késhegynyi sütőpor
Barna
tésztához:
-
16 dkg margarin
-
16 dkg porcukor
-
1 cs vaníliás cukor
-
3 tojás
-
10 dkg liszt
-
2 dkg kakaópor
-
késhegynyi sütőpor
Töltelékhez:
lekvár
Mázhoz:
-
2 tábla étcsoki vagy
tortabevonó
-
1 ek vaj
A
sárga tésztához a porcukrot, a margarint, a vaníliás cukrot és a reszelt
citromhéjat habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a lisztet és a
sütőport. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan a masszába
forgatjuk. A tepsit kivajazzuk, kilisztezzük és a tésztát egyenletesen
elsimítjuk benne. Előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. Amíg sül,
addig a barna tésztát a sárgához hasonlóan, csak kakaóporral elkészítjük.
Ezután ezt is megsütjük. A megsült lapokat hosszában kettévágjuk, majd a
lapokat lekvárral megkenjük és egymásra helyezzük, úgy, hogy a sárga lapra
barnát teszünk, majd ismét sárgát, arra pedig barnát. Az így kapott sütemény
tetejére egy nagyobb deszkát vagy
hasonló sima tárgyat fektetünk, arra pedig egy fél kilós nehezéket, kb 1
óra alatt összeragadnak a tészták. A nehezéket levéve a süteményt éles késsel
kb másfél centi széles szeletekre vágjuk. Az első szeletet lefektetjük,
lekvárral hosszában megkenjük, ráfektetjük a következő másfél centis szeletet
úgy, hogy a vaníliás részre kakaós, a kakaósra vaníliás essen váltakozva. A
szeleteket így lekvárral megkenve egymáshoz ragasztjuk. 4 szeletből lsz egy rúd
sütemény. A kész rudakat olvasztott csokimázzal vonjuk be. Ehhez a hozzávalókat gőz felett megolvasztjuk és ezzel bevonjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése