2014. október 17., péntek

Sós torta 2



Hozzávalók a palacsinta tésztához:
-          25 dkg rétesliszt
-          5 dl tej
-          2 dkg élesztő
-          2 tojás
-          1 tk. só
-          1 kk. cukor

1 dl langyos tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet simára keverjük a tojások sárgájával, a maradék 4 dl tejjel, a sóval és a felfuttatott élesztővel. A tojások fehérjéből kemény habot verünk egy csipet sóval és ezt beleforgatjuk a tésztába óvatosan majd letakarva 1 órán át kelesztjük. A sűrű masszából olajjal vékonyan kikent serpenyőben a szokásos módon palacsintát sütünk. 8-10 db lesz ebből a mennyiségből, ki milyen vastagságúra süti.

Hozzávalók a töltelékhez:
-          2 nagy tejföl
-          1 Apetina sajt ( juhtúró, Feta )
-          25 dkg túró
-          5-10 dkg friss spenót
-          10-15 dkg paprikás szalámi
-          5 dkg reszelt sajt
-          2 paradicsom
-          2 főtt tojás
-          1-2 gerezd fokhagyma
-          fél fej vörös vagy lilahagyma
-          egész kömény
-          pirospaprika

Díszítéshez:
-          sárga és zöld paprika
-          paradicsom
-          uborka
-          1-2 főtt tojás
-          paprikás szalámi
-          petrezselyemzöld


Az egyik krémhez körözöttet készítünk a túróból, egy nagy tejfölből, apróra vágott lilahagymából, köményből, pirospaprikából, sóból. A másikhoz a juhtúrót simára keverjük a másik nagy tejföllel, ebből több kell, hogy kijöjjön, mert a torta külsejét is ezzel kenjük meg, ha sűrű tehetünk még bele egy kis pohár tejfölt is és reszelt fokhagymával ízesítjük. A spenót leveleket megtisztítjuk és kevés olajban megpároljuk, reszelünk rá fokhagymát, megszórjuk sóval borssal, majd jöhet a rétegezés. Veszünk egy palacsintát, megkenjük egy kis körözöttel és teszünk rá szalámi szeleteket, aztán jöhet a következő palacsinta, arra meg a sajtkrémből kenünk és tojás karikákat teszünk rá, megint palacsinta, körözött, rá reszelt sajt,palacsinta, sajtkrém spenót levelek, palacsinta, körözött paradicsom, ameddig van palacsintánk, kedvünk szerint tölthetjük, én csak leírtam, hogy én hogyan csináltam. A lényeg, hogy végül palacsintával betakarjuk és a sajtkrémmel a tetejét és az oldalát is bekenjük. Az oldalára apróra vágott petrezselymet teszünk, a tetejét pedig ízlés és kreativitás szerint megdíszítjük,majd hűtőbe tesszük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése