2014. október 12., vasárnap

Túrós derelye



Hozzávalók a derelyéhez:
-          40 dkg krumpli
-          1 ek vaj
-          1 tojás
-          liszt
-          csipet só

A töltelékhez:
-          25 dkg túró
-          1 ek tejföl
-          3 ek búzadara
-          porcukor ízlés szerint
-          1 tojás


A töltelékhez a hozzávalókat összekeverjük és hűtőbe tesszük. A krumplit meghámozzuk, kockákra vágjuk és puhára főzzük, majd összetörjük. Ha kihűlt, akkor összegyúrjuk a tojással, vajjal, sóval és annyi liszttel, hogy rugalmas tésztát kapjunk. A tésztát nem hagyjuk pihenni, hanem azonnal vékonyra nyújtjuk és vágjuk fel négyzetekre. Minden négyzet közepére tegyünk a túró töltelékből . A négyzeteket átlósan hajtogassuk háromszögekké, széleit szorosan nyomkodjuk össze, majd forrásban lévő, kicsit sós és olajos vízben főzzük ki. Ha feljönnek a víz tetejére onnantól számítva 5 percig főzzük őket és ne tegyünk bele egyszerre 5-6-nál többet. Amíg főnek, addig pirítsunk zsemlemorzsát kevés olajjal és abba forgassuk a derelyéket. Porcukorral és tejföllel fogyasszuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése