2014. október 11., szombat

Tócsni



Hozzávalók:
-          4-5 db nagyobb burgonya
-          1 fej vöröshagyma
-          3-4 gerezd fokhagyma
-          só, bors
-          2 tojás
-          liszt
-          1 cs. sütőpor
-          tejföl
-          sajt
-          petrezselyemzöld


A burgonyát meghámozzuk és a reszelő nagy lyukú oldalán lereszeljük. A vörös és fokhagymát apróra vágjuk vagy a reszelő kis felén pépesre reszeljük, kinek hogy tetszik. Jöhet bele még a 2 tojás só, bors, sütőpor és annyi liszt, hogy sűrű nokedli tésztát kapjunk. Majd forró olajba kis halmokat teszünk és pirosra sütjük a tócsnikat. A tetejére pedig összekeverünk tejfölt, (a reszelő nagy lyukú oldalán lereszelt) sajttal és apróra vágott petrezselyemzölddel és ezzel jól megpúpozzuk őket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése