2014. október 10., péntek

Zserbó



Hozzávalók a tésztához:
-          50 dkg liszt
-          25 dkg margarin
-          6 dkg cukor
-          2 dkg élesztő
-          3 ek tejföl
-          2 tojássárgája
-          csipet só

Töltelékhez:
-          25-30 dkg dió
-          barack vagy szilvalekvár
-          rum

A tetejére:
-          1-2 tábla étcsoki vagy tortabevonó
-          olaj


A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a 6 dkg cukrot, a tejföllel eldörzsölt élesztőt, egy csipet sót és a 2 tojássárgáját. Könnyen gyúrható tésztává dolgozzuk és egy fél órát pihentetjük. Négy cipót formálunk belőle, mindegyiket kinyújtjuk tepsi nagyságúra és minden réteget megkenünk a rummal kikevert lekvárral és megszórunk dióval. A negyedikkel befedjük, erre már nem jön töltelék. Kis lángon sütjük. Még melegen bevonjuk a vízgőz felett megolvasztott étcsokival vagy tortabevonóval, amibe 1 ek olajat teszünk. Hagyjuk kihűlni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése