Hozzávalók a
tésztához:
-
50
dkg liszt
-
25
dkg margarin
-
6
dkg cukor
-
2
dkg élesztő
-
3
ek tejföl
-
2
tojássárgája
-
csipet
só
Töltelékhez:
-
25-30
dkg dió
-
barack
vagy szilvalekvár
-
rum
A tetejére:
-
1-2
tábla étcsoki vagy tortabevonó
-
olaj
A lisztet a
margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a 6 dkg cukrot, a tejföllel eldörzsölt
élesztőt, egy csipet sót és a 2 tojássárgáját. Könnyen gyúrható tésztává
dolgozzuk és egy fél órát pihentetjük. Négy cipót formálunk belőle, mindegyiket
kinyújtjuk tepsi nagyságúra és minden réteget megkenünk a rummal kikevert
lekvárral és megszórunk dióval. A negyedikkel befedjük, erre már nem jön töltelék. Kis lángon sütjük. Még melegen bevonjuk a vízgőz felett megolvasztott
étcsokival vagy tortabevonóval, amibe 1 ek olajat teszünk. Hagyjuk kihűlni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése