2014. október 5., vasárnap

Kráter süti




Hozzávalók:
-          2 tojás
-          20 dkg cukor
-          1 dl tej
-          1 dl olaj
-          25 dkg liszt
-          2 ek cukrozatlan kakaópor
-          1 cs sütőpor
-          1 cs vanília pudingpor
-          4,5 dl tej
-          1 kis doboz tejföl
-          porcukor


A pudingot a szokásos módon megcsináljuk, csak cukor nélkül és 4,5 dl tejjel, majd folpackal letakarva, hogy ne bőrösödjön meg a teteje, kihűtjük. A 2 tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük. A 2 tojássárgáját a 20 dkg porcukorral kikeverjük, hozzáadjuk a tejet, az olajat, a kakóport, a lisztet és a sütőport és simára keverjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a felvert habot. Kivajazunk, kilisztezünk egy tepsit és beleöntjük a kakaós masszát. Majd egy evőkanállal rárakosgatjuk a kihűtött pudingot tetszés szerint és betesszük sülni. ha megsült még forrón a tetejére kenjük a kis doboz tejfölből és porcukorból kikevert masszát és hagyjuk kihűlni. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése