2014. november 29., szombat

Sajtos galuska



Hozzávalók a galuskához 4 főre:
-          400 g finomliszt
-          4 tojás
-          240 ml víz
-         

Hozzávalók a mártáshoz:
-          10 dkg vaj
-          10 dkg liszt
-          6 dl tej
-          szerecsendió
-          só, bors
-          5 dkg füstölt sajt
-          5 dkg trappista ( vagy ki amilyet szeret )
-          petrezselyemzöld
-          1 nagy fej vörös vagy lilahagyma

Tetejére:
-          reszelt sajt


A vizet felforraljuk a galuskához, ha már forr, akkor kikeverjük a tésztáját, nem szabad állni hagyni mert nagyon nehéz lesz vele dolgozni és nem kell teljesen simára keverni. Majd kifőzzük őket, amint feljönnek a víz tetejére, már ki is lehet őket szedni, hideg vízzel leöblítjük és félrerakjuk. Besamel mártást készítünk:  a tejet felforraljuk, megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a lisztet, picit pirítjuk alacsony lángon, majd hozzáöntjük a tejet és összeforraljuk, közbe kevergetjük és fűszerezzük sóval, borssal, reszelt szerecsendióval, majd hozzáadjuk a reszelt sajtokat, a petrezselyemzöldet és a megpirított apróra vágott hagymát. Az egészet összemelegítjük, míg a sajt is beleolvad, majd belekeverjük a galuskát. Kiolajozott tepsibe öntjük, a tetejére még reszelünk sajtot és pirosra sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése