2014. november 28., péntek

Kefíres lángos



Hozzávalók 4 személyre:
-          30-40 dkg liszt
-          1,5 dl tej
-          2 dkg élesztő
-          1 dl kefír
-          1 tk só


Az élesztőt belemorzsoljuk a lisztbe, ráöntjük a langyos picit cukros tejet és a többi hozzávalót, majd összegyúrjuk, ne ijedjünk meg, ha lágy, ragacsos a tésztánk ilyennek kell lennie. Majd takarjuk le egy konyharuhával és tegyük be a hűtőbe legalább 1 órára, ezalatt meg fog kelni a duplájára. Amikor sütjük, olajos kézzel kiveszünk egy kis db-ot és széthúzzuk vékonyra egyenletesen és mehet a forró olajba és aranybarnára sütjük. 



Nutellával töltött lángos


A lángos tésztát ugyanígy legyúrjuk, majd kézzel jó vékony kört formázunk és az egyik felére nutellát teszünk, ráhajtjuk a másik felét, jól összenyomkodjuk, hogy ne folyjon ki és így félbehajtva sütjük ki, csoki öntettel meglocsoljuk a végén, isteni finom!


Töltött lángos


A lángos tésztából egy vékony kört formázunk és teszünk bele a töltelékből, ami: pirított bacon szalonna lecsepegtetve, félkarikára vágott megpárolt lilahagyma, sajt kockákra vágva és snidling összekeverve, majd ráhajtjuk a másik felét, jól összenyomkodjuk, hogy ne folyjon ki és így félbehajtva megsütjük, tejföllel tálaljuk!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése