2014. december 7., vasárnap

Mirinda szelet



Hozzávalók a tésztához:
-          4 tojás
-          20 dkg porcukor
-          1,5 dl olaj
-          1,5 dl meleg víz
-          25 dkg liszt
-          háromnegyed zacskó sütőpor
-          4 ek kakaópor

A krémhez:
-          50 dkg túró
-          2 cs. vaníliás cukor
-          4-5 ek porcukor
-          1 citrom reszelt héja és pici leve
-          25 dkg margarin

A bevonathoz:
-          8 dl narancsos üdítőital ( mindegy hogy szénsavas vagy nem )
-          2 cs. vaníliás pudingpor
-          4 ek cukor


A tésztához a tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk az olajat, a lisztet, a sütőport és a kakaóport is, elkeverjük, végül pedig óvatosan beleforgatjuk a felvert habot is. Kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük és készre sütjük. A krémhez a margarint habosra keverjük a cukrokkal, majd hozzáadjuk a túrót, a citrom héját és pici levét. Ha a piskóta kihűlt, rákenjük a krémet és elkészítjük a bevonatot is. A vaníliás pudingot kevés üdítővel simára keverjük, majd a maradék üdítőt, cukrot hozzáöntve gyakori kevergetés mellett sűrű zselévé főzzük. Majd lezárjuk alatta a lángot és még kicsit kevergetjük, hogy kicsit hűljön, majd ráöntjük a sütire. Ha kihűlt hűtőbe tesszük. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése