2015. január 17., szombat

Mustáros hagymás csirke



Hozzávalók:
-          1 kg csirkecomb
-          só, bors
-          2 fej vöröshagyma
-          4-5 gerezd fokhagyma
-          2,5 dl száraz fehérbor
-          2 ek mustár
-          petrezselyemzöld


A csirkecombokról leszedjük a bőrt, majd besózzuk, borsozzuk. Kevés olajat forrósítunk és elősütjük benne a combok mindkét oldalát, majd kivesszük és egy kiolajozott tepsibe fektetjük őket. A visszamaradt zsiradékban megpároljuk a felkarikázott ( nem kell vékonyra ) vöröshagymát. A fokhagyma gerezdeket is félbevágjuk és a hagymához adjuk, majd a bort simára keverjük a mustárral és ráöntjük a hagymára, felforraljuk és a csirkecombokra öntjük és alufóliával letakarva 20 percig sütjük, majd levesszük a fóliát és anélkül sütjük pirosra, közben locsolgathatjuk a boros mártással. Apróra vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése