2015. január 16., péntek

Müzli torta



Ezt a receptet Takács Nóritól lestem el :) Mindenkinek ajánlom az oldalát, ha videón is megszeretnétek nézni ezt a receptet. Ezen kívül pedig sok más csajos praktikát találtok az oldalon, megéri ellátogatni ide: http://noratakacs.com/startflash1.php 

Hozzávalók a torta aljához:
-          müzli tetszés szerint
-          vaj

A krémhez:
-          mascarpone
-          méz
-          citrom

Tetejére:
-          gyümölcs tetszés szerint
-          étkezési keményítő
-          citrom


A müzlit, ami lehet zabpelyhes, gyümölcsös, amit szeretünk vajjal elmorzsolunk, annyival, hogy formázható állagú legyen, majd egy tortaforma aljába nyomkodjuk bele és 10-15 perc alatt forró sütőbe süssük pirosra. A krémhez mascarponét kikeverünk ízlés szerint mézzel és citromlével és ha kihűlt a müzli alapunk, rákenjük. A tetejére pedig én cseresznyét használtam, de lehet barackot, meggyet, erdei gyümölcsöt, ki mit szeret, az sem baj, ha fagyasztott, csak akkor olvasszuk ki. A cseresznyét kimagozzuk. 2 ek mézet felteszünk a tűzre addig míg karamellizálódik, majd hozzáadjuk a cseresznyét és felöntjük annyi vízzel amennyi ellepi, felfőzzük, majd 1 ek étkezési keményítőt pici vízzel simára keverünk és hozzáöntjük, megvárjuk míg besűrűsödik, majd levesszük a tűzről és kihűtjük, és utána mehet a tortánk tetejére, utána pedig az egész a hűtőbe legalább 1 órára, hogy összeérjenek az ízek. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése