2015. január 11., vasárnap

Méteres kalács



Hozzávalók a tésztához:
-          20 dkg kristálycukor
-          6 tojás
-          1,5 dl étolaj
-          1,5 dl langyos víz
-          38 dkg liszt
-          1,5 csomag sütőpor
-          késhegynyi szódabikarbóna
-          2 ek cukrozatlan kakaópor

Hozzávalók a krémhez:
-          1 csomag puncs pudingpor
-          4 dl tej
-          7,5 dkg porcukor
-          12,5 dkg Rama margarin
-          2 ek rum vagy rumaroma

A tetejére:
-          2 tábla ét tortabevonó vagy étcsoki
-          1 ek étolaj


A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből egy csipet sóval kemény habot verünk. A sárgáját elkeverjük a cukorral, az étolajjal és a langyos vízzel, majd hozzáadjuk a liszttel elkevert sütőport és szódabikarbónát. Végül óvatosan hozzákeverjük a tojások felvert fehérjét is. A tésztát két részre osztjuk és az egyik felébe keverünk még 2 ek kakaóport. A fehér és a barna tésztát két margarinnal kikent és liszttel megszórt őzgerincformába öntjük, majd előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Ha megsült kiborítjuk őket egy sütőpapíros tepsire és hagyjuk teljesen kihűlni. Közben a pudingot  felfőzzük a tejjel, majd fóliával letakarva ezt is teljesen kihűtjük. Majd a margarint elkeverjük a cukorral és a rummal és lassan adagolva a pudinggal. A kakaós és a fehér tésztát felszeleteljük, majd felváltva megtöltjük őket a krémmel. Két őzgerincforma hosszúságú rudat készítünk. A csokit vízgőz felett megolvasztjuk 1 ek olajjal és bevonjuk vele a sütiket. Hűtőbe tesszük pár órára. Forró vízbe mártott késsel átlósan szeleteljük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése