2015. január 25., vasárnap

Narancsos csokis vaníliás szelet



Hozzávalók a tésztához:
-          4 tojás
-          8 dkg porcukor
-          8 dkg liszt

A krémhez:
-          2 cs vaníliás pudingpor
-          1 liter tej
-          6-7 ek porcukor
-          3 dl habtejszín
-          5 dkg étcsoki
-          1 narancs
-          2 ek zselatinpor


A piskótához a tojások fehérjét csipet sóval és a cukor 2/3 részével kemény habbá verjük. A sárgáját a maradék cukorral kihabosítjuk, majd hozzákeverjük a lisztet és óvatosan beleforgatjuk a habot és egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és megsütjük. A krémhez a pudingot az előírás szerint elkészítjük a tejjel és a cukorral. A forró pudingba belereszeljük a megmosott narancs héját. Ha kissé kihűlt, hozzáadjuk a frissen kifacsart narancslében feloldott zselatint ( mikróba melegítsük kicsit meg és keverjük benne simára a zselatint de ne legyen forró! ) Majd beleforgatjuk óvatosan a cukor nélkül keményre vert tejszínhabot és az apróra tördelt/vágott étcsokit. Az egészet a piskóta tetejére simítjuk. 1 éjszakára betesszük a hűtőbe. Tálalás előtt éles késsel kockákra vágjuk, tetejét feldíszítjük tejszínnel és naranccsal. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése